De six-factor

De Vespa Challenge is een verhaal over avontuur, adrenaline, exploration en team spirit in een mythische setting én met een legendarische motor.

 

1. Avontuur

  Avontuur is er in overvloed, door oa. een genadeloos klimaat, de eenzaamheid van de onmetelijke woestijn, de mystiek van Afrika, de spanning van een echte raid, de grote stap in een vaak ongekende wereld van hoge bergen, eindeloze duinenzeeën, zandstormen, verlaten oases en geïsoleerd levende nomadische stammen en de mystiek van zwart-Afrika. Geloof ons vrij: De Vespa Challenge wordt voor elk van de deelnemers “the adventure of a lifetime”.

 

2. Adrenaline

Of je nu cruist over eindeloze desert roads, je een weg baant, ploeterend over een duin, of vastraakt in een rivierbedding in het senegalese binnenland , allen garanderen een adrenalinekick van het hoogste niveau.

3. Cultural exploration

Hoe vind ik water in een onmetelijk grote zandvlakte, hoe bak ik brood in het zand en hoe leven de woestijnnomaden in de 21e eeuw? Elk van ons wordt een Stanley, een Dr. Livingstone, een Michael Palin. En hoe vieren Senegalezen feest? Op een onvergetelijke manier, die je zal ontdekken op onze “jungle & beach party” in Zuid-Dakar.

4. Teamspirit & fun

Of het nu is om mekaar te helpen, wat water uit te delen, een update te krijgen van de terrein-omstandigheden of gewoon maar om goedendag te zeggen; wanneer twee mensen elkaar ontmoeten in de brousse wordt er steeds even halt gehouden. Een ongeschreven wet van de Sahara en een basiswaarde van de Vespa Challenge. Samen uit, samen thuis!

 

5. Mytische landschappen

De route kan worden ingedeeld in drie grote etappes:

1) De bergen: de Marokkaanse Midden-Atlas en Hoge-Atlas
2) De Sahara: Zuid-Marokko & Mauritanië
3) De Tropen: Senegal, Zwart-Afrika & paradijselijke stranden

 

6. Legendarische motoren

De Vespa is dé uitverkoren globetrotter onder de kleinere motoren.
Met tal van legendarisch avonturen op zijn palmares heeft de Vespa niet alleen zijn cult-status nog meer eer aangedaan, maar bovendien zijn degelijkheid bewezen.
Daarenboven is de Vespa één van de meest toegankelijke motoren op vlak van onderhoud (anyone can do it). En de “fun-factor” krijg je er gratis bij.


 

Site design: Verdographics