Vespa Dakar Challenge: 21 september - 10 oktober 2014

The ultimate Vespa adventure …

Op zondag 21 september 2014 vertrekken in de haven van Barcelona 30 legendarische Vespa’s. Hun Doel? In 20 dagen een 4000 km lange avonturentocht afleggen door Marokko, Mauritanië en Senegal om te eindigen op de witte palmstranden in de buurt van Dakar. De expeditie voert hen over de hoge toppen van het Atlas gebergte, langs koningssteden en oases, langs de Westelijke Sahara, via de stranden en duinen van de Mauritaanse woestijn naar één van de meest legendarische steden van zwart-Afrika, Dakar.


De avonturiers zijn geen professionele fabrieksrijders, geen Paris-Dakar piloten of race freaks, maar gewone mensen die 1 ding gemeen hebben: een passie voor de Vespa en voor avontuur in zijn puurste vorm!


Voor wie wil is er ook een wedstrijdelement, maar waarin snelheid volledig onbelangrijk is. De competitie bestaat uit tal van opdrachten en raadsels die onderweg dienen opgelost te worden met de bedoeling de doorkruiste landen te leren kennen op vlak van natuurschoon, maar ook op vlak van cultuur, geschiedenis.


Centraal in de Vespa Challenge 2014 staan Avontuur, Cultuur, Teamspirit en 200% Fun.

 

Don’t miss it : be part of it.

Site design: Verdographics