Budget

Het inschrijvingsgeld dekt ongeveer 90% van de reiskosten. De overige 10% is niet inbegrepen en zit hem vooral in volgende kosten:Visum Mauritanië

De prijs hiervan lijkt vaak te veranderen. Momenteel kost een toeristisch visum voor Mauritanië 92,5€. De organisatie zorgt wel voor de afhandeling hiervan.

Brandstof

Brandstofkosten zijn in Afrika ongeveer 30% lager dan in Europa.

 

Lunch

Lunchen kan je overal onderweg voor een budget van 1 tot 5€ pp. In geval we zones doorkruisen waar geen mogelijkheid tot lunchen is (bvb de Mauritaanse woestijn), geeft de organisatie lunchpakketten mee aan alle deelnemers.

BA-voertuigverzekering Mauritanië en Senegal

Onze Europese groene kaart geeft ons dekking tot en met Marokko. Een verzekering die je dekt in Mauritanië en Senegal kopen we samen aan de Mauritaanse grens of in Nouadhibou en kost ongeveer 25€ per Vespa.

 

Trainingsweekend in augustus

Rond eind augustus, dus ongeveer een maand vóór het vertrek, worden alle deelnemers verwacht op het trainings- & teambuildingweekend, ergens temidden van de natuur in de prachtige Vlaamse Ardennen. Controle van de Vespa's door onze mechaniciens, cursus bush-mechaniek voor iedereen, EHBO, een algemene vraag- en antwoordsessie, invullen van visumaanvragen, etc. staan op de agenda. Het weekend vindt plaats in een jeugdherberg en kost ongeveer 70€ pp (voor overnachting, 5 maaltijden en drankjes).

 

 

Site design: Verdographics