Datum 2de Editie Vespa Challenge (2014) bekend

Het is nog even wachten voor wie wil vertrekken maar de datum van de 2de editie van de Vespa Dakar Challenge ligt vast. Vertrekken doen we op zondag 21 september 2014 in de haven van Barcelona; de expeditie eindigt 20 dagen laten op vrijdag 10 oktober aan de oevers van het legendarische "Lac Rose" in Dakar.

Meer info volgt uiteraard op deze site en tijdens de geplande presentatie-avonden, maar wie ongeduldig is en ons nu al wil ontmoeten, kan dat op de Vespa World Days (20-23 juni in Hasselt) op de stand van B_Streetzone & Vespa Challenge.

 

Road movie

Enkele deelnemers aan de afgelopen editie van de Vespa Dakar Challenge maakten met hun foto's en videobeelden een leuke montage over een onvergetelijk avontuur. Geniet hier van hun werk!

 

Vespa Dakar challenge 2012 is een feit. Ze kwamen, ze zagen, en ze overwonnen!

Onvergetelijk, adembenemend mooi en tof; dat was het! De grote Vespa-expeditie begon op zondag 14 oktober 2012 wanneer in de haven van Barcelona 20 legendarische Vespa's vertrokken. Hun Doel? In 20 dagen een 4000 km lange avonturentocht afleggen door Marokko, Mauritanië en Senegal om te eindigen op de witte palmstranden in de buurt van Dakar. De expeditie voerde hen over de hoge toppen van het Atlas gebergte, langs koningssteden als Meknes en Marrakech, langs de Westelijke Sahara, via de stranden en duinen van de Mauritaanse Sahara naar één van de meest legendarische steden van zwart-Afrika, Dakar.

De avonturiers waren geen professionele fabrieksrijders, geen Paris-Dakar piloten of race freaks, maar gewone mensen die 1 ding gemeen hebben: een passie voor de Vespa en voor avontuur in zijn puurste vorm!

De volgende editie van de VESPA DAKAR CHALLENGE zal plaatsvinden van 4 tot 24 Oktober 2014 !!

De reisverslagen van de expeditie kan je lezen op de blogs en eigen websites van de verschillende deelnemers. Hier vind je alvast enkele links:

www.supervespa.be

http://christineguns.webs.com

http://opdevespanaardakar.blogspot.be/

www.facebook.com/SybrandOpDeVespaNaarDakar

 

Nieuwe Vespa Challenge verkenningstocht

Begin juni vertrekt ons team opnieuw naar Afrika met de bedoeling nog enkele nieuwe pistes, aangepaste routes en leuke bivaks & hotelletjes in kaart te brengen voor de Vespa Dakar Challenge. Meer info en foto’s volgen ongetwijfeld na hun terugkeer.

Vespa Challenge op het Autosalon in Brussel en de Motorbeurs van Utrecht.

Heb je vragen over een eventuele deelname aan de Vespa Challenge, kom dan tussen 12 en 22 januari 2012 naar de stand van B_Streetzone & Endurofun (Febiac stand) in Paleis 1 op het Brusselse Autosalon. We stellen er trouwens onze volledig "Dakar-tuned" Vespa voor. Van 23 tot 26 februari staan we ook op de Motorbeurs van Utrecht (Nl) op de Rally Stage in hal 10.

 

Info-avonden

Wil je meer weten over de Vespa Dakar Challenge, heb je vragen waarvan je het antwoord niet onmiddellijk terugvindt op de website, of wil je gewoon de sfeer van Afrika en de Dakar expeditie komen opsnuiven, schrijf je dan in voor één van onze info-sessies rond dit ultieme Vespa-avontuur. Data volgen binnenkort.

Iedereen is van harte welkom op deze info-avonden maar we vragen je wel om je aanwezigheid per mail te comfirmeren via bob.vespachallenge@gmail.com of telefonisch op 0032/(0)475/97.53.89

Het ultieme Vespa avontuur start in september 2014

Onvergetelijk, adembenemend mooi en tof; dat gaat het worden! A once in a liftetime opportunity begint op zondag 21 september 2014 wanneer in de haven van Barcelona 30 legendarische Vespa’s zullen vertrekken. Hun Doel? In 20 dagen een 4000 km lange avonturentocht afleggen door Marokko, Mauritanië en Senegal om te eindigen op de witte palmstranden in de buurt van Dakar. De expeditie voert hen over de hoge toppen van het Atlas gebergte, langs koningssteden als Meknes en Marrakech, langs de Westelijke Sahara, via de stranden en duinen van de Mauritaanse Sahara naar één van de meest legendarische steden van zwart-Afrika, Dakar.

De avonturiers zijn geen professionele fabrieksrijders, geen Paris-Dakar piloten of race freaks, maar gewone mensen die 1 ding gemeen hebben: een passie voor de Vespa en voor avontuur in zijn puurste vorm!

Voor wie wil is er ook een wedstrijdelement, maar waarin snelheid volledig onbelangrijk is. De competitie bestaat uit tal van opdrachten en raadsels die onderweg dienen opgelost te worden met de bedoeling de doorkruiste landen te leren kennen op vlak van natuurschoon, maar ook op vlak van cultuur, geschiedenis.

Centraal in de Vespa Challenge 2014 staan Avontuur, Cultuur, Teamspirit en 200% Fun.

Don’t miss it : be part of it.

 

 

 

Become our friend & follow us via


Lukt het niet met deze Facebook-link, open dan gewoon je eigen FB-pagina en zoek naar "Vespa Challenge 2014"

Site design: Verdographics