De six-factor

De Ibiza Island Challenge is een verhaal over avontuur, adrenaline, beleving, team spirit, sportiviteit en fun.

1. Avontuur

Op zoek gaan naar de juiste track doorheen dichtbegroeide pijnboombossen, je een weg banen langs smalle steile grindpaadjes, een downhill waar je effe stil van wordt…en dit in combinatie met een zoektocht naar de verschillende geheime locaties …dat noemen wij avontuur. Wij zoeken steeds naar datgene wat niet vanzelfsprekend is. De weg hier naartoe is vaak moeilijk maar eens op de bestemming, des te mooier!

 

2. Adrenaline

Niet alleen zullen de grillige landschappen met korte steile beklimmingen en snelle afdalingen zorgen voor de nodige kicks. Ook de rotsachtige single tracks op de rand van gigantische kliffen maken dat deze mountainbike challenge uniek is in zijn soort en niet voor iedereen weggelegd is. Enkel de gedreven mountainbiker met een grote portie lef en een uitstekende conditie zal de verschillende etappes tot een goed eind kunnen brengen. Het is hier dat je je grenzen zal verleggen. Jezelf een paar keer zal tegenkomen en achteraf kan uitpakken met een heleboel straffe verhalen.

3. Beleving

Een eiland dat gekend staat om zijn excentriek en uitbundig nachtleven, tonnen zatte Britten, blowende hippies, vastgoedprijzen die de pan uit swingen en een fietscultuur die onbestaande is ,lijkt op het eerste zicht niet de meest geschikte plek om een mountainbike challenge te organiseren.
Toch wel, want Ibiza heeft veel meer te bieden dan dit en dat zal je geweten hebben.
Tijdens deze Island challenge laten we jou kennis maken met het andere uiterste.
Dat van ongerepte natuurpracht, godverlaten stranden, turquoise blauwe zee, immense kliffen en een vibe die je niet snel zal loslaten. Geloof ons …hier wil je nooit meer weg!

4. Team spirit

Of het nu is om mekaar te helpen onderweg ,wat extra water uit te delen, een update te krijgen van de terreincondities of gewoon maar om dag te zeggen: wanneer je andere deelnemers ontmoet op een verlaten track midden in het bos of op één van de verlaten strandjes dan wordt er altijd even halt gehouden, al is het maar om te checken of alles ok is of om vlug even de
belevenissen van de dag met mekaar te delen. Een ongeschreven wet en een basiswaarde van de Ibiza Island Challenge.Het is vaak ’s avonds wanneer we allemaal samen aan tafel zitten en genieten van de zonsondergang of tijdens een funky party op het strand dat de wildste verhalen naar boven komen. De prijs van teamspirit of mekaar helpen in hachelijke situaties is dan ook de grootste verdienste op het einde van de rit.

“ Togheter everyone achieves more”

5. Sportiviteit

Ben je een gedreven mountainbiker en op zoek naar een grensverleggende sportieve uitdaging zonder daarvoor al te lang van huis weg te moeten zijn, kies dan voor de Ibiza Island Challenge. Zorg dat je conditie op peil is en je in een goede gezondheid verkeert.
De gemiddelde afstand van 80 km per dag wordt afgelegd langs smalle dichtbegroeide bergpaadjes, verlaten stranden, steen- en zandpistes,asfaltwegen en verwilderde boomgaarden. Dit alles wordt gereden aan een tempo dat bij jou past. Snelheid staat bij ons niet centraal. Het komt er vooral op aan om met het juiste navigatiemiddel, via vastgelegde waypoints, het hotel voor duisternis te bereiken. Wil je dit doen op de snelst mogelijke tijd of liever door extra te genieten van de adembenemende landschappen en de mysterieuze vibe die heerst op dit eiland…

”The choice is yours!"

6. FUN


Fun gegarandeerd wanneer je na een dag intensief sporten samen kan relaxen aan het vlakbij gelegen strand of aan het zwembad. Genieten van de zonsondergang met een funky beat op de achtergrond of gewoon chillen aan het kampvuur op een verlaten strand en je bent helemaal mee met de hippie vibe van Ibiza. Een joie de vivre waar je heel snel aan zal wennen. De partners kunnen overdag heerlijk rondcruisen met één van de meest nostalgische wagentjes die je op het eiland kan vinden. Open dak, een Ipodmuziekje op…geweldig! En als kers op de taart een geweldige afterparty in de meest trendy beachclub van het eiland!

Site design: Verdographics