Newsletter

Schrijf je in op
onze nieuwsbrief !

newsletter

 

 

NEW: Bekijk hier de foto's van 2011. Click op diavoorstelling voor een optimaal effect

------------------

NEW:

Download hier onze nieuwe 2012 brochure------------------

Nieuwe verkenningstocht

Begin juni vertrekt ons team opnieuw naar Afrika met de bedoeling nog enkele nieuwe pistes en leuke bivaks in kaart te brengen voor de Dakar Challenge en Raid Afrique. Voor Raid Afrique, de tocht door 5 Afrikaanse landen, wordt een alternatief gezocht voor Mali, het land dat een tijdje geleden te kampen had met een staatsgreep en nu pogingen doet om politieke stabiliteit te vinden. Het team zal Mali omzeilen en een andere route zoeken langs het noorden van Guinee en het noorden van Ivoorkust. Meer info en foto’s volgen na hun terugkeer midden juli 2012.

 

Welkom op de officiële voorstellingen voor 2012 voor België en Nederland

Wil je meer weten over de Dakar Adventure Challenge en Raid Afrique 2012, heb je vragen waarvan je het antwoord niet onmiddellijk terugvindt op de website, of wil je gewoon de sfeer van Afrika en onze twee motor-expedities komen opsnuiven, schrijf je dan in voor één van onze info-sessies.

België: Op 8 februari om 20.00u bij Motocare in Diest, Leuvensesteenweg 143-145.

België 2: Op 22 maart om 20.00u bij Motorsport MabbeMotorsport MABBE, Rijksweg 299 in 8710 Wielsbeke.

Nederland: Op 9 februari om 20.30u bij Simako in Apeldoorn (nieuwe pand), Stadhoudersmolenweg 99.

Nederland 2: Op 7 maart om 19.30u bij Goedhart Motoren, Europaweg 1d, in Bodegraven

Iedereen is van harte welkom op deze info-avonden maar we vragen je wel om je aanwezigheid per mail te comfirmeren via info@endurofun (België) of via cecile@cielyourevent.nl (Nederland).


Dakar Adventure Challenge en Raid Afrique op het Autosalon in Brussel en Motorbeurs van Utrecht.

Heb je vragen over een eventuele deelname aan de Dakar Adventure Challenge of de nieuwe "Raid Afrique", kom dan tussen 12 en 22 januari 2012 naar de stand van Endurofun (Febiac stand) in Paleis 1 op het Brusselse Autosalon. Van 23 tot 26 februari staan we op de Motorbeurs van Utrecht (Nl) op de Rally Stage in hal 10.

 

NEW in 2012: Raid Afrique: to the heart of Black Africa

In 2010 en 2011 trokken we met de motoren telkens van Barcelona naar Dakar. Net daar waar het échte Afrika begon, eindigde spijtig genoeg onze expeditie. Daarom doen we dit jaar iets nieuws, iets extra. Om tegemoet te komen aan wie de smaak van het avontuurlijke reizen in het zwarte continent te pakken heeft, organiseren we aansluitend op de Dakar Adventure Challenge (14 okt - 2 nov 2012) een tweede expeditie met de naam "Raid Afrique, to the heart of Black Africa" (2 nov - 17 nov 2012).

Deel 1, de "Dakar Challenge" begint op 13-14 oktober in de haven van Barcelona en eindigt, na een 6000km lange, drie weken durende, adembenemende rit over het Marokkaanse Atlasgebergte, door de Mauritaanse Sahara en de Senegalese savanne, aan de Lac Rose in Dakar.

Deel 2: "Raid Afrique". Wie meer zin heeft in een stukje "Zwart Afrika" kan, aansluitend op de eerste rally, op 2 november starten in Dakar. Via stoffige sahel- en savannepistes en prachtige jungle-paadjes, langs watervallen en primitieve dorpjes, trekt deze avontuurlijke raid gedurende 15 dagen van Senegal, via Mali, Burkina Faso en Togo naar de witte palmstranden van het tropische Benin.

Belangrijk: in beide expedities is er in 2012 slechts plaats voor 20 motoren (reis-enduro's). Wil je erbij zijn, reserveer dan snel je plaats via gert@touareg-trail.be


Dakar Adventure Challenge of Raid Afrique op een huurmotor

Voor wie graag aan deze expeditie wil deelnemen maar zelf niet over een aangepaste zware reisenduro beschikt, hebben wij een oplossing.

De organisatie heeft met Endurofun speciaal voor dit evenement afspraken gemaakt voor verhuur van de ideale motorfiets. De motoren, allen KTM 990 Adventure, die verhuurd worden zijn 1-2 jaar oud, hebben ongeveer 10.000km op de teller en zijn in technisch perfecte staat.

De huurprijs bedraagt € 2250 voor 3 weken (DAC) of 1800€ voor 2 weken (Raid Afrique)

Elke KTM is geprepareerd voor deze reis en voorzien van oa:

* Valbeugels
* Garmin GPS,
* Conti TKC80 noppenbanden
* Bagage mogelijkheden (het meeste gaat mee in de truck).

Meer info bij Bart Bronckaert via info@endurofun.be of telefonisch via 0032/(0)494/15.11.50

 

New: Reisverslag Dakar Adventure Challenge 2011

Op 16 oktober 2011 ging de tweede editie van start van de Dakar Adventure Challenge, een reis van drie weken over ruim 6.000 kilometer in Afrika. Deze adembenemende reis voor avontuurlijke motorrijders start in de haven van Barcelona waar de motorrijders elkaar ontmoeten en samen de boot op gaan naar Tanger in Marokko. Uiteraard hebben ze elkaar al een maand eerder kort leren kennen tijdens het test weekend, maar nu begint het lang verwachte avontuur dan eindelijk echt.
Na een reis van 24 uur, rijden de motoren het Afrikaanse continent binnen. Een groep van zo’n 10 motoren, BMW’s en KTM’s, Belgen, Nederlanders en Duitsers, een bont gezelschap onder begeleiding van een ervaren en gedreven organisatie team.
Lees hier het reisverslag van deze expeditie die de avonturiers Marokko, de Westelijke Sahara, Mauritanië en Senegal leidde met als einddoel Dakar, en de mythische Lac Rose waar "Le Paris-Dakar" jaren lang geëindigd is.


De verkenningstocht is begonnen ...

  • Op 15 april vertrekt een deel van de organisatie naar het zwarte continent. Bedoeling is de hele route naar Dakar opnieuw in kaart te brengen, nieuwe pistes en alternatieven te ontdekken en het roadbook voor oktober tot in de puntjes uit te werken.
  • Intussen lopen de inschrijvingen binnen. Wie nog mee wil, gelieve contact op te nemen met Cecile (zie hoofdstuk "organisatie"). Wie nog van het voordeeltarief wil genieten schrijft zich best in vóór 30 maart.
 
 

D.A.C. promo-team op het Brusselse Autosalon & de Motorbeurs van Utrecht

Heb je vragen over een eventuele deelname aan de Dakar Adventure Challenge of de nieuwe "Raid Afrique", kom dan tussen 12 en 22 januari 2012 naar de stand van Endurofun (Febiac stand) in Paleis 1 op het Brusselse Autosalon. Van 23 tot 26 februari staan we op de Motorbeurs van Utrecht (Nl) op de Rally Stage in hal 10.


Dakar Challenge 2010 - De Foto's

 

Timbuktu Challenge goes Dakar….That’s Africa Baby!

Tussen 6 en 28 november 2010 reden 23 motorrijders, vergezeld van 13 organisatoren van Barcelona, niet naar Timbuktu, maar naar Dakar. Hieronder volgt een verslag dag voor dag van deze bijzondere reis. Met 18 BMW motoren, 2 KTM’s, 2 Ducati’s en 1 Suzuki van Marokko, door de Westelijke Sahara naar Mauritanië en Senegal. Ruim 7.500 kilometers in drie weken om uiteindelijk zwart Afrika te bereiken. 23 fanatieke motorrijders, de één met degelijke enduro ervaring, de ander zonder enige off-road ervaring, een avontuur wat de rijders hun leven lang zal bijblijven. Download hier het reisverslag van Cecile Van Hattem en geniet mee.


Meer nieuws :

  • De verkenningstocht voor de Dakar Adventure Challenge zal in april en mei plaatsvinden. Een relaas hiervan komt vanaf mei zeker op de site, dus zet hem alvast bij je favorieten.

In de pers

Nieuw: In april 2011 is net een reportage over de vorige Dakar-Expeditie verschenen in MOTO73. Click hier om het te downloaden. Eerder verscheen in februari reeds een mooi artikel in het andere Nederlandse motor-magazine Noppennieuws. Click hier en geniet van tekst en foto's. Wie een woordje Duits spreekt kan hier de reportage in MotorradAbenteuer nalezen.

Op de blog van de Dakar Adventure Challenge 2011 kan je de individuele verslagen van de verschillende avonturiers nalezen. Click hier!

 

Bekijk hier de 2011 promo trailer

Site design: Verdographics