Libya Rally 2014 - Officiële presentaties Nederland & België

In augustus 2013 trok de organisatie van de Libya Rally voor een eerste verkenningstocht naar Marokko. Het relaas hiervan, massa's extra informatie over de 2014 editie, de race, de assistentie, parcours, nieuwe categorieën, én exclusieve film-beelden van de 2013-editie krijg je te horen en te zien op de OfficiŽle Presentaties van LR2014 die halfweg september plaatsvinden.

Nationale presentatie België: donderdag 12 september 2013 in "De Hut" ergens in de Antwerpse brousse. Exact adres: Spaanshoflaan in 2200 Herentals (volg de pijltjes naar "de Hut"). De voorstelling begint om 20.00 uur, maar de deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom mits comfirmatie naar gert@libya-rally.com

Nationale presentatie Nederland: woensdag 18 september 2013: Deze keer zijn Rallymaniacs en Jack Dercks onze gastheren en het belooft een spectaculaire avond te worden, met veel volk en veel mooi rallymateriaal. Samen met BITE-Rallysport zorgen ook voor een hapje en drankje. Iedereen is welkom maar enkel na aanmelding per e-mail naar marcel.vermeij@rallymaniacs.nl. Zelfde scenario; dus naar goede gewoonte iedereen welkom vanaf 19.30. Start presentatie rond 20.00u.
Locatie: www.derksbedrijfswagens.nl: Industrieterrein Vluchtoord, Belgenlaan 7, 5406 XN Uden, Nederland.

Nationale presentatie Wallonië (FR): vrijdag 27 september:

Gastheer: 4x4 Désert Races (Thierry Géromé). Locatie: Easy Phone (naast 4x4 Désert Races), 145, Route du Condroz, 4121 Neupré.

 

LR verwelkomt motorrijders en maakt een deal met EAO

Hoewel de Libya Rally openstaat voor alle types voertuigen (motoren, quads, auto’s, buggies, SSV’s en Trucks) wordt de wedstrijd sinds 2 jaar haast volledig gedomineerd door een stijgend aantal 4x4’s. Om het gezond evenwicht te bewaren, heeft de organisatie beslist enkele extra inspanningen te leveren om de categorie Motor- & Quadrijders fors uit te breiden. Een verlaging van het inschrijvingsgeld voor deze groep, alsook de belofte om een deel van de roadbooks “op rol” te printen, zijn slechts twee voorbeelden.


Het eerste resultaat van dit offensief is de samenwerking die vandaag ondertekend werdt met EAO, het bedrijf van Martin Fontyn. EAO organiseert al jaren met succes kleinere raids binnen en buiten Europa en verzorgt assistentie en transport voor motorrijders in de Africa Eco Race, Albania Rally, Tuareg Rally, etc.


EAO heeft beslist zijn evenement “Raid Marokko”, jaarlijks goed voor 20 tot 25 motorrijders, volledig te integreren in de Libya Rally 2014. Martin Fontyn: “Door aan te sluiten bij Gert’s rally, genieten onze klanten niet enkel mee van de échte rallysfeer, maar ook van alle voordelen die zo’n groot evenement meebrengt op vlak van roadbooks, medische assistentie, catering, logistiek, bivouacs en andere faciliteiten”. De voordelen voor de Libya Rally zijn uiteraard het vroege engagement van minimum 20 motoren en quads.


Daar waar EAO voor hun eigen RAID-klanten, een all-in packet gaat samenstellen, inclusief vlucht, transport en zelfs begeleiding op de piste indien nodig, wil Martin voor onafhankelijke deelnemers in de race/rally ook technische assistentie & transport aanbieden. Meer info volgt binnenkort.

 

Libya Rally 2014: 1ste verkenningstocht

1/7/2013: Onder leiding van koersdirecteur Jean-Claude Kaket vertrekt binnen enkele dagen een delegatie van de Libya Rally naar Marokko. Hun doel: het in kaart brengen van 2500 km nieuwe race-tracks voor de volgende editie van de rally. Het wordt de eerste van drie verkenningstochten die nodig zijn om de perfecte roadbooks waarvoor de rally intussen bekend staat, te produceren.

In september volgt een officiële presentatie van de 2014-editie, zowel in Nederland, België, Italië en Frankrijk. Exacte plaats en datum worden binnenkort bekendgemaakt.

 
 

HOT NEWS: Libya Rally 2014: datum al bekend!

Het is nog 11 maanden wachten maar de datum voor Libya Rally 2014 ligt sinds vandaag vast. De technische keuring en de start van de 6de editie van de rally zullen plaatsvinden in de Marokkaanse koningsstad FEZ en dit op woensdag 16 april 2014. De 7de en laatste etappe van de rally staat gepland op woensdag 23 april, en wordt er één voor de geschiedenisboeken: een nu al legendarische strandrace van meer dan 200 km van Tan-Tan naar eindbestemming Agadir.


7 Dakar-waardige Specials met gemiddelde dag-afstanden van 250 tot 350 km en nagenoeg geen verbindingsetappes, mooie bivouacs, perfecte FIA-style roadbooks, assistentie-routes voor alle type voertuigen, een geroutineerde organisatie en fingerlicking goeie Vlaamse catering zijn opnieuw gegarandeerd! U komt toch ook?
Meer info binnenkort op www.libya-rally.com

 

Volg Libya Rally 2013 LIVE via RallyManiacs.

De live-verslaggeving van de Libya Rally 2013 werd gebracht op dé Nederlandse rally-website bij uitstek: www.rallymaniacs.nl Classementen, foto's, interviews zijn er nog steeds op te bekijken en te beluisteren.

Een eerste mooie selectie van foto's van de rally vind je hier. Speciale dank aan onze fotografen: Jan Van Gelder, Isolde Poncelet en Ioannis Tsoulousis.

Het finale classement van de overblijvende racers na 7 dagen vind je hier (classement per category: Bikes, Cars, SSV's, Buggies)

 

Laatste verkennings-ronde Libya Rally 2013 / Laatste deelnemers-meeting / Laatste kans tot inschrijven

Vandaag vertrekt een delegatie van de Libya Rally naar gastland Marokko. Hun doel: gedurende twee weken het verifiëren en corrigeren van de finale road books van de 5de editie van de rally. Onder leiding van koersdirecteur en Dakar-veteraan Jean-Claude Kaket zal het zes-koppen-tellend team de 7 etappes (totaal 2400 km), nog een laatste keer minutieus controleren.


 

We zetten de 7 etappes nog eens op een rijtje:
• Etappe 1 (19 april): Ouarzazate – Merzouga: 520 km
• Etappe 2 (20 april): Merzouga – Merzouga: 230 km
• Etappe 3 (21 april): Merzouga – Mhamid: 304 km
• Etappe 4 (22 april): Mhamid – Mhamid: 326 km
• Etappe 5 (23 april): Mhamid – Zagora: 330 km
• Etappe 6 (24 april): Zagora – Tazernakth: 244 km
• Etappe 7 (25 april): Tazernakth – Marrakech: 311 km

Het deelnemersveld van de 2013 editie is nu reeds goed gevuld: met 120 deelnemers (piloten, copiloten en hun assistentie) en een veertigtal organisatoren, belooft het weer een mooi evenement te worden.
Met meer dan 30 ingeschreven auto’s en buggies is de 4x4 categorie de grootste. Quasi alle wagens die vorig jaar om de titel streden, staan dit jaar opnieuw aan de start: De Jeep Proto van winnaar Willem Kien, de razendsnelle Mitsubishi Pajero Mivec van Vincent Thijs, de 4x4 Porche 911 van Agostino Rizzardi, de RAV4 Proto’s van Willem Zeelen en Eric Dietz, etc.
Ook wie geen full rally-prepared monster in z’n bezit heeft, kan meedoen. Standaard (in de Adventure Raid category) of mits enkele kleine aanpassingen (rolkooi voor Race category) kan je met een gewone Landrover Defender, Toyota Landcruiser of andere probleemloos deelnemen; dat bewijzen de 12 ingeschreven “standaard wagens”.

Ook motoren, quads en SSV’s zullen in april van de partij zijn. Paul Spieringhs en Jack Derckx (Polaris RZR) zullen hun positie opnieuw verdedigen in dit segment. Naast Guido Slaats bij de quads schreef vorig week ook de “snelle motorrijder op klompen”, en overall winner van 2012, Alex Van Ginkel, zich opnieuw in. Het wordt dus vooral een Nederlands-Belgische feestje in Zuid-Marokko!

Laatste meeting & inschrijfdatum
Inschrijven kan nog tot uiterlijk 19 (NL) en 20 (B) maart 2013. Op die respectieve data worden alle ingeschrevenen uitgenodigd op de traditionele deelnemersmeetings in Nederland en België. Doel hiervan is de rijders een update te geven over de laatste route-aanpassingen, regeltjes, transport-opties, things to bring, etc. Wie al ingeschreven is voor Libya Rally 2013 dient zich niet aan te melden voor deze meetings en heeft hiervoor reeds een uitnodiging ontvangen. Wie, met het oog op een eventuele toekomstige deelname toch een kijkje wil komen nemen, moet zijn/haar aanwezigheid zich wel eerst per mail melden via gert@libya-rally.com.

Tenslotte voor wie twijfelt: “Waarom meedoen aan Libya Rally 2013 goes Morocco”?
1. Echte gechronometreerde rally met FIA-race rules (maar iets flexibeler)
2. maar ook een Adventure Raid categorie voor niet-chrono-rijders
3. Adembenemend parcours (cross country en dus niet enkel een rondje Merzouga)
4. Elke dag ander type landschap: duinen, berg-etappes, snelle vlaktes, etc.
5. Bezemwagens (sweepertrucks): We leave no-one behind
6. Heel persoonlijke / vriendschappelijke aanpak
7. Dagelijkse briefings in het Nederlands
8. Belgische top-catering (met grote BBQ’s, gerookte zalm, en … écht bier)
9. Een unieke & geweldige sfeer!

Kom gerust eens langs op 19-20 maart en overtuig jezelf!

Met sportieve groeten

Gert DUSON
gert@touareg-trail.be
+32/475/50.36.50

 

LR 2013 – deadline goedkoopste inschrijvingstarief bijna verstreken & extra presentatie in Zuid-Nederland

Wie nog mee wil op “Libya Rally goes Morocco” van 18-25 april 2013 en wil genieten van het laagste deelnametarief, moet snel reageren en de bestelbon vóór 1 oktober invullen. Intussen hebben we de eerste 60 inschrijvingen binnen. We verwelkomen dit jaar ook 6 SSV’s van het type Polaris RZR waardoor we meteen een extra klassement voor dit type voertuigen in het leven gaan roepen.

Extra presentatie: voor wie er op 5 en 6 september tijdens de eerste officiële kick off’s in België en Nederland niet kon bij zijn, hebben we een oplossing. Op woensdag 10 oktober komt er een extra voorstelling bij “Quads-For-Fun”, een bedrijf in het Zuid-Nederlandse Brabant, het rally-mekka van de Lage Landen (www.quads-for-fun.nl). Promotor Gert Duson (B) vertelt er alles van A tot Z over de nieuwe rally, en bespreekt de 7 etappes. Gastheer QFF zorgt voor het onthaal, een hapje en een drankje.

Zoals steeds is iedereen welkom, maar vragen we wel om je aanwezigheid op voorhand te confirmeren via gert@libya-rally.com

Aanvang evenement: 19.30u - Start presentatie: 20.00u

 
 

Libya Rally 2013 - Officiële presentaties Nederland & België

In augustus 2012 vertrekt de organisatie van de Libya Rally voor een eerste verkenningstocht naar Zuid-Marokko. Het relaas hiervan krijg je te horen op de Officiële Presentaties van LR2013 die begin september plaatsvinden.

Nationale presentatie Nederland: woensdag 5 sept 2012 bij 4X4 Centrum Ermelo, Harderwijkerweg 128a in 3852 AG ERMELO. De voorstelling begint om 20.00 uur, maar de deuren zijn geopend vanaf 18.00 uur. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom. We zorgen voor een hapje en drankje, dus meld je even aan bij marcel.vermeij@rallymaniacs.nl als je van plan bent langs te komen!

Nationale presentatie BelgiŽ: donderdag 6 sept 2012. Zelfde scenario; dus naar goede gewoonte iedereen welkom om 20.00u op het hoofdkantoor van bouwbedrijf Jos Dejongh, Kwade Weide 3, Industriezone Bosduin, 2920 Kalmthout, BelgiŽ (nabij Antwerpen). Wel graag een comfirmatie via gert@libya-rally.com

 

April 2013: Libya Rally goes Morocco

Ja, hij komt er, de Libya Rally 2013. Doordat de ontwapening van de rebellen nog niet achter de rug is en de verkiezingen er voor de deur staan, is het naar ons gevoel nog iets te vroeg voor een terugkeer naar thuisland Libië. Maar om stil te zitten en te wachten hebben we ook geen zin. We gaan dus opnieuw rally rijden op verplaatsing. Na de héél geslaagde editie van afgelopen maart 2012 Tunisië, wordt in 2013 MAROKKO het gastland van onze “rally in ballingschap”.


En deze keer wordt echt iets speciaals: met 200 man trekken we naar het grote zuiden van Marokko, één van de mooiste en zeker één van de meest gevarieerde landschappen van Noord-Afrika. Het strijdperk zal zich grotendeels situeren in de driehoek Zagora – Merzouga – Mhamid.


Kenmerkend aan de rally van 2013 zal de grote variatie zijn op vlak van pistes: Kronkelbaantjes, snelle pistes, grote en hoge duinen (Erg Chebbi & Erg Chigaga), zoutvlaktes, alles zit erin … tot zelfs WRC-stijl bergetappes in de Hoge Atlas want eindigen doen we in de meest legendarische van Marokko’s koningssteden … Marrakech.


Op de volledige planning en de etappe-omschrijvingen is het nog even wachten op de resultaten van de eerste verkenningstocht die in augustus plaatsvindt, maar de datum van de rally kunnen we jullie alvast meedelen: Technische inspectie op donderdag 18 april 2013, en 7 dagen racen van vrijdag 19 t.e.m. donderdag 25 april 2013.


Wil je meer weten, zet dan alvast volgende data in je agenda:


• Nationale presentatie Nederland: woensdag 5 sept 2012
• Nationale presentatie België: donderdag 6 sept 2012

De locaties van deze voorstellingen worden binnenkort bekend gemaakt via www.libya-rally.com

PS: De website krijgt binnenkort een opknapbeurt. Het zal dus nog enkele weken duren vooraleer alle info over “Libya Rally goes Morocco” online staat. Onze excuses hiervoor.

 
 

Libya Rally 2012 - succes!

Een mooi avontuur is achter de rug en Libya Rally 2012 kon over de hele lijn een groot succes genoemd worden. Een mooi parcours, een goed roadbook, geen enkel ongeval en slechts 2 van de 43 ingeschreven voertuigen die stukgingen. Ik dank de deelnemers voor hun enthousiasme en de staff voor hun onvoorwaardelijke inzet. Volgend jaar gaan we er opnieuw tegenaan. Waarschijnlijlk niet in Libië; maar misschien in Marokko. Meer info volgt binnenkort. Kijk alvast eens naar onze fotomontage met de beste shots van Libya Rally 2012 in Tunesië.

 

Grégoire de Mevius aan de start van de Libya Rally

De bekende Belgische topcoureur Grégoire de Mevius, die in 2005 een einde maakte aan zijn sportieve loopbaan als rallypiloot, heeft besloten om, door een deelname aan de Libya Rally, opnieuw even te proeven van de schoonheid en het avontuur van de Afrika-rallies. De tweevoudig wereldkampioen in de N-groep, Belgisch rallykampioen in 1995, en gedurende 9 jaar één van de beste piloten in de Dakar, zal deelnemen in de “raid” categorie aan het stuur van een Manx Buggy.

Ander excellent nieuws is dat ook Stephane Henrard (Buggy VW TDI), de beste Belg in de Dakar sinds Jacky Ickx, met een 6de (2003) en 7de (1999) plaats in het algemeen classement, de Libya Rally op zijn agenda heeft gezet als eerste voorziene evenement na Dakar 2010.

 
 

 

 

Become our friend & follow the rally in Morocco LIVE via


 

Click hier voor een sample van de mooiste foto's van Libya Rally 2012.

 

Click hier voor een sample van de mooiste foto's van Libya Rally 2010 (in Tunesië) en click op "slideshow" voor optimale kwaliteit

 

 

Site design: Verdographics